TEKNOFEST, İnsansız Deniz Aracı Yarışmasıyla Gençleri Teknolojiye Yönlendiriyor

featured

Yeni Nesil Deniz Araçları İçin Heyecan Verici Yarışma

TEKNOFEST, gençleri bilimsel ve teknik çalışmalar yapmaya teşvik eden yarışmalar düzenlemeye devam ediyor. Bu yıl düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Yarışması, gençleri geleceğin teknolojileriyle buluşturuyor. Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN’ın yürütücülüğünde gerçekleşen yarışma, gençlerin inovasyon ve mühendislik becerilerini sergilemelerine olanak tanıyor.

27 Takım Finale Yükseldi

Toplam 124 takımın başvurduğu yarışmada süreci başarıyla tamamlayan 27 takım, 262 üyesi ile finale kalmaya hak kazandı. Türkiye ve Özbekistan’dan, 11 farklı şehirden gelen finalist takımlar, yarışmanın heyecanını zirveye taşıyacak.

Yarışmada Neler Olacak?

İnsansız Deniz Aracı yarışmasında, takımlar “Engellerden Sakınma” ve “Limana Yanaşma” görevlerini yerine getirecekler. Bu görevler, önce manuel olarak daha sonra otonom olarak gerçekleştirilecek. Yarışmanın final değerlendirmesi dört aşamada gerçekleşecek: Teknik Tasarım Formu, Kritik Tasarım Raporu, Hareket Kabiliyeti Videosu ve Final Değerlendirme.

Ödüller ve Tarihler

Yarışmada birincilik ödülü 150 bin TL, ikincilik ödülü 120 bin TL, üçüncülük ödülü ise 100 bin TL olarak belirlendi. Dereceye giren takımlar, ödüllerini 02-06 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek TEKNOFEST Adana etkinliğinde alacaklar. Bu yarışma, gençleri teknolojiye yönlendirerek, mühendislik alanında yeteneklerini sergilemelerini teşvik ediyor.