‘Turcorn’ Nedir ve Türkiye’deki Durumu
ABD’deki ‘Unicorn’ kavramının Türkiye’deki karşılığı olan ‘Turcorn’, ülkemizdeki başarılı şirketleri ifade ediyor. Türkiye’de bugüne kadar 7 ‘Turcorn’ firma oluştu.
‘Turcorn’ Firmalarının Sektörleri
Türkiye’deki ‘Turcorn’ firmaları arasında 2 oyun şirketi, 2 e-ticaret firması, 1 perakende lojistik şirketi, 1 yazılım şirketi ve 1 elektronik para ve ödeme hizmeti şirketi bulunuyor.
Türkiye’nin 100 ‘Turcorn’ Hedefi
Türkiye’nin hedefi, ‘Turcorn’ sayısını 100’e çıkarmak. Bu hedefe ulaşabilmek için AR-GE ve start-up projelerine büyük destek veriliyor. 2030 yılına kadar 100 ‘Turcorn’ şirketi oluşturulması planlanıyor.
Turcorn 100 Programı ve Başvuru Koşulları
Turcorn 100 programına başvurabilmek için 2012 yılından sonra kurulan, son 3 yılda ortalama 15 milyon lira net satış hasılatı yapmış ve yüzde 30 büyüme sağlayabilen firmalar başvurabiliyor. Ayrıca son 3 yılda en az 2 milyon dolar değere ulaşan, en az 100 bin dolar yatırım almış ve yüzde 30 büyümeyi başarabilen firmalar da programa katılabiliyor.
Turcorn 100 Projesi ve Destekleyicileri
Projenin başarılı olabilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aselsan gibi önde gelen firmaların yöneticileri ve KOSGEB gibi kuruluşlar destek veriyor. Projeye 15 firma daha katılarak ‘Turcorn’ ailesine katılacak.
Milli Teknoloji Hamlesi ve Turcorn 100
Turcorn 100 projesi, Türkiye’nin ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ vizyonunun bir parçası olarak kabul ediliyor. Yüksek teknoloji alanlarında rekabetçi ürünler sunarak küresel pazarda daha etkin olmayı hedefliyor.