Yüz Şekline Göre Siyasi Eğilim Tahmini Yapabilen Yapay Zeka

featured

Bilim İnsanlarına Göre Siyasi Eğilim Yüz Şeklinizde Saklı!

Bilim insanları, yüz şeklinize bakarak siyasi eğiliminizin anlaşılabileceğini iddia ediyor. Araştırmacılar, çene şeklinize göre nasıl oy kullanacağınızı tahmin edebileceklerini belirtiyorlar.

Yapay Zeka Siyasi Eğilimi Fotoğraftan Tahmin Edebiliyor

Yapay zekâ yazılımı, bir bireyin siyasi yönelimini sadece yüz fotoğrafından tahmin edebiliyor. Stanford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, 600 gönüllü üzerinde yaptıkları çalışmada, nötr fotoğraflar kullanarak kişilerin siyasi eğilimlerini doğru bir şekilde tahmin edebildiklerini ortaya koydu.

Çene Boyutu Siyasi Eğilimi Belirliyor

Araştırmanın sonucuna göre, **liberal** görüşlü kişilerin alt yüzlerinin ve çenelerinin daha küçük olduğu tespit edildi. **Muhafazakar** tercihleri olan bireylerin ise alt yüzlerinin daha büyük ve çenelerinin daha kare olduğu belirlendi.

Kendi Kendini Gerçekleştiren Kehanet Etkisi

Araştırmacılar, yüz şeklinin başkaları tarafından nasıl algılandığının davranışları ve psikolojik özellikleri nasıl etkileyebileceğini vurguluyor. Bu durumu “kendi kendini gerçekleştiren kehanet etkisi” olarak tanımlayan uzmanlar, yüz özelliklerinin bireyin davranışlarını etkileyebileceğini belirtiyorlar.

Araştırmacılara göre, yaşam deneyimleri de yüz şeklini etkileyebilir. **Liberallerin** daha yoğun ve içten gülümsemeye eğilimli olduğu, **muhafazakarların** ise daha disiplinli ve sağlıklı yaşam tarzlarına sahip oldukları belirtiliyor.