Et ve Süt Kurumu Et Fiyatlarına Yüzde 25 Zam Yaptı

featured

ESK, Et Satış Fiyatlarına Zam Yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığı‘na bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK), et satış fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yaptı. ESK’dan sozcu.com.tr‘ye aktarılan bilgiye göre, zamlı fiyatlar bu sabah itibariyle geçerli oldu. Kıyma kilogram fiyatı 229 liradan, kuşbaşı kilogram fiyatı ise 259 liradan satılmaktaydı.

Dar Gelirli Vatandaşlar ESK Mağazaları Önünde Kuyruklar Oluşturuyor

Başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşlar, ESK mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. TÜİK verilerine göre, mart ayında bir önceki aya göre zam şampiyonu yüzde 21,30 artışla orta öğretim olurken, kuzu eti yüzde 18,58 artışla ikinci sırada yer aldı. Dana eti yüzde 14,65 artışla üçüncü, kümes hayvanları eti ise yüzde 12,19 artışla dördüncü sıraya yerleşti.

Türkiye Avrupa’da Sağlıklı Beslenme Konusunda Son Sırada

Eurostat‘ın Türkiye İstatistik Kurumu‘ndan (TÜİK) aldığı verilere göre, Türkiye, sağlıklı beslenme konusunda Avrupa‘da son sırada yer alıyor. Eurostat’ın verilerine göre, 27 üyeli AB ülkelerinde iki günde bir et, tavuk veya balık tüketemeyenlerin oranı 2022‘de yüzde 8,3 oldu. Türkiye’de ise iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek masrafını karşılayamayanların oranı yüzde 41,5 ile ikinci sıradaki Romanya’yı neredeyse ikiye katladı.