İngiliz Milletvekillerinden Kıbrıs Uçuşlarına Destek Mektubu

featured

İngiliz Milletvekillerinden Ercan Havalimanı’na Destek

İngiltere’deki farklı siyasi partilerden 54 milletvekili, Dışişleri Bakanı David Cameron’a hitaben Kıbrıs’taki Ercan Uluslararası Havalimanı’na direkt uçuşların başlatılmasını desteklediklerini belirttikleri bir mektup yazdı.

İngiliz Hükümetine Çağrı: KKTC’ye Doğrudan Uçuş İzin Verin

Milletvekilleri, İngiltere’nin KKTC’ye doğrudan uçuş izni vermemesinin yolcuları Türkiye üzerinden gitmeye zorladığını ve özellikle yaşlı ve hastalar için seyahati zorlaştırdığını vurgulayarak İngiliz hükümetini KKTC’ye doğrudan uçuşlara izin vermeye çağırdı.

İngiltere’nin KKTC’ye Yaklaşımı Eleştirildi

Mektupta, İngiliz hükümetinin KKTC’nin izolasyonuna son verme konusundaki taahhütlerini yerine getirmediği ve diğer ülkelerin KKTC ile ilişkilerini güçlendirmesine izin vermemenin İngiltere’nin Doğu Akdeniz’deki stratejik konumunu zayıflatabileceği belirtildi.

Adalet ve Güvenlik İçin Ercan Havalimanı’na Destek Talebi

Milletvekilleri, İngiliz hükümetinden adalet ve ulusal güvenlik açısından Kıbrıslı Türklere verilen taahhütleri yerine getirmesini ve Ercan Uluslararası Havalimanı’na doğrudan uçuşların yapılmasını talep ederek yüz binlerce insanın seyahatini kolaylaştırılmasını istediler.