İsrail Ordusu’nun Gazze Saldırıları Devam Ediyor

featured

İsrail Ordusu’nun Açıkladığı Rapora Göre Son Durum

İsrail ordusu tarafından yayınlanan rapora göre, geçen yıl 27 Ekim’de başlayan kara harekâtından bu yana bin 584 asker yaralandı. Yaralılardan 321’inin durumu ağır olup, 247 asker hala hastanelerde tedavi görüyor. Ayrıca, Gazze Şeridi’ne yapılan saldırılar sonucunda 604 asker hayatını kaybetti.

Gazze’de Yaşanan İnsanlık Felaketi

İsrail ordusunun 7 Ekim’de başlattığı saldırılar 202 gündür devam ediyor. 360 kilometrekarelik alanda sıkışmış 2,3 milyon Filistinli ağır bir insanlık felaketi yaşıyor. Bu durum, Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım suçlamalarına neden olmuştur.

Filistinlilerin Göçü ve Sağlık Durumu

Gazze’deki saldırılarda en az 34 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Sağlık sistemi çökmek üzere olan bölgede 77 binden fazla yaralı bulunuyor ve 7 bin kişi ise kayıp durumda. 1,9 milyondan fazla Filistinli zorla göç ettirildi. Bunun yanı sıra, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin aldığı ateşkes kararına rağmen saldırılar devam ediyor.

Uluslararası Toplumu Endişelendiren Durum

Uluslararası toplum, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını kınarken, İsrail yetkilileri ise yeni saldırılar için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu durum, bölgede tansiyonun yükselmesine neden olmaktadır.