İsrail Temsilcisi Eden Golan Eurovision Sahnesinde Yuhalandı

featured

İsrailli Şarkıcıya Filistin Protestoları

‘2024 Eurovision Şarkı Yarışması’ ikinci yarı final provası sırasında İsrailli şarkıcı Eden Golan, “Hurricane” adlı şarkısını seslendirirken yuhalandı. Golan, protestolarla karşılaştı ve bazı seyircilerin “Özgür Filistin” sloganlarını attığı görüldü.

İsrail Delegasyonu Protesto Sonrası Sahneyi Terk Etti

İsrail delegasyonunun, protestoların ardından arenayı terk ettiği ve normalde tüm yarışmacıların bulunduğu “Green Room”da yer almadığı belirtildi. İsrail temsilcisi Golan, bu akşam yapılacak ikinci yarı finalde yarışacak.

İrlanda Temsilcisi Filistin’e Destek Verdi

İrlandalı temsilci Bambie Thug, Filistin’e destek vererek, “Filistin destekçisi olmak, antisemitik olmak anlamına gelmez. Savaşa, işgale ve baskıya karşı olduğumu belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

EBU’dan Sansür Tartışmaları

Bambie Thug, Eurovision’da vücuduna yazdırdığı Filistin mesajları konusunda Avrupa Yayın Birliği (EBU) ile yaşadığı sansür tartışmalarını sosyal medya hesabından paylaştı. Thug, barış ve adalet yanlısı olduğunu vurguladı.

Malmö’de Yapılan Eurovision ve Filistin Protestoları

EBU ve İsveç devlet televizyonu SVT’nin organizasyonu ile yapılan 2024 Eurovision Şarkı Yarışması, Malmö kentinde düzenleniyor. İsrail’in katılımı nedeniyle protestoların odağı haline gelen yarışma, Filistin’e destek gösterilerine ev sahipliği yapıyor.