İstanbul Doğumlu Kaan Berkant, Amerika’nın En İyi Sinema Okullarından Birinden Ödülle Dönüyor

featured

College Television Awards’un Bu Yılki Kazananı: Kaan Berkant ve Slobopoly

Bu yıl 43.sü düzenlenen College Television Awards, Amerika çapında en değerli ve ümit verici projeleri ve öğrencileri ödüllendirerek onların kariyerlerine başlangıç veriyor.

Aday Gösterilen Projeler Emmy Ödülleri ile Değerlendirildi

CTA adayları ve kazananları Television Academy Foundation’un mezunlar ailesine katılıyor ve ömür boyu vakfın endüstri panellerine ve toplantılarına katılım hakkı kazanıyor. Bu yıl, bu prestijli ödüle 7 dalda 3’er proje aday gösterildi ve bu projeler Emmy ödülleri ile aynı süreç izlenerek Television Academy üyeleri tarafından değerlendirildi.

Kaan Berkant, Chapman Üniversitesi’nde En İyi Komedi Ödülünü Kazandı

İstanbul doğumlu Kaan Berkant, Amerika’nın en iyi sinema okullarından Chapman Üniversitesinde yapımcılık yüksek lisansını bitirecek. Yapımcılığını üstlendiği Slobopoly projesi ile en iyi komedi ödülünü kazandı. Berkant’ın yanı sıra projenin yazar/yapımcısı Jen Baker ve yönetmeni Yinghui Li de ödüle layık görüldü.

Slobopoly: Hayata Yeniden Aşkla Bakmak

Berkant’ın yapımcılığını üstlendiği Slobopoly, hayattan bezmiş ve huysuz bir emekli öğretmenin eski öğrencileri tarafından köy muhtarlığı yarışına zorlanmasını ve hayata olan aşkına yeniden kavuşmasını konu alıyor. Bu 8 dakikalık kesit, aynı isimli konsept komedi dizisinin ispatı niteliğinde çekildi.

Kaan Berkant: Yolculuğu ve Başarıları

Kaan Berkant, 2017 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünden mezun olduktan sonra 2018 yılında Los Angeles’a taşındı. Orada UCLA’den dersler alarak yapımcılığa odaklandı. Covid sonrası yüksek lisans başvurularını gerçekleştiren Berkant, ülkenin en iyi sinema okullarından biri olan Chapman Üniversitesine 2022 yılında kabul edildi. Şu an eğitimine devam eden Berkant, çeşitli staj imkanlarıyla kendini geliştirmeye devam ediyor.