Kanada, Gazze’deki Vatandaşlarının Güvenli Çıkışını Kolaylaştırmak İçin Çaba Harcıyor

featured

Kanada, Gazze’deki Vatandaşlarının Güvenliğine Öncelik Veriyor

Kanada hükümetinin İletişim Danışmanı Jeffrey MacDonald, Gazze’deki vatandaşlarının güvenliğine büyük önem verdiklerini belirtti. MacDonald, Kanada’nın, kendi vatandaşları, oturum izni olanlar ve kriterlere uyan aile bireylerinin Gazze’den çıkarılmasını kolaylaştırmak için bölgedeki ortaklarıyla birlikte çalıştığını açıkladı.

Özel Uygulama ile Geçici Vize Verilecek

Kanada hükümeti, Gazze’deki yakınları olan Kanada vatandaşları için özel bir uygulama başlatacak. Bu çerçevede, geçici vize verilecek ve aile bağları olan Filistinlilerin başvuruları öncelikli olarak değerlendirilecek.

İddialar Yalanlandı

İsrail medyasında çıkan haberlerde, Kanada Göç Bakanı Marc Miller’in İsrail temaslarında Filistinlilerin Kanada’ya “gönüllü göçünü” destekleyebileceği iddia edildi. Ancak MacDonald, bu haberleri yalanlayarak, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Geçerli Giriş ve Uygunluk Kriterlerine Uyulması Gerekiyor

Gazze’den çıkışın zor olduğunu ve bu süreci başarıyla tamamlayan kişilerin Kanada’ya gelmek için tüm giriş ve uygunluk kriterlerini karşılamaları gerektiğini vurgulayan MacDonald, bu süreçte titizlikle çalıştıklarını ifade etti.

Netanyahu, Gazzelilerin Göç Etmesi İçin Çalışıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Likud Partisi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, Gazze’deki Filistinlilerin göç ettirilmesi meselesine değindi. Netanyahu, “Bizim sorunumuz, mültecileri kabul etmeye hazır ülkeler. Biz bunu çözmek için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan İsrailli vekil Danon ise Gazze’den ayrılmak isteyenlerle ilgili bir ekip oluşturulması gerektiğini söyledi. Netanyahu da bu konuda çalıştıklarını belirtti.