Kocaeli’de Liseli Kıvanç Uman’ın Ölüm Davası Karara Bağlandı

featured

Liseli Kavgasında Ölümle Sonuçlanan Davada Karar Verildi

Kocaeli’de geçen yıl yaşanan liseli kavgada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Kıvanç Uman’ın ölümüyle ilgili dava, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Duruşmada Neler Yaşandı?

Olay tarihinde 18 yaşından küçük olan tutuklu sanıklar H.M.K. ve Y.A, Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Önceki celsede tahliye edilen Y.K. ise yakalama emriyle mahkemeye getirildi. Tutuksuz sanıklar Y.S.K. ve A.B.K. duruşmaya gelmedi.

Alınan Cezalar

Mahkeme heyeti, H.M.K. ve Y.A’yı “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Y.K. ise aynı suçtan 3 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi. Diğer sanıklar A.B.K. ve Y.S.K. ise beraat etti.

Ailelerin Tepkisi

Kıvanç Uman’ın ailesi, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada karara tepki göstererek, “15 yaşındaki bir çocuğun hayatı bu kadar ucuz olamaz” dedi ve karara itiraz edeceklerini belirtti.

Olayın Gelişimi

Geçen yıl İzmit’te yaşanan olayda, lise öğrencileri arasında çıkan kavgada Kıvanç Uman ağır yaralanmış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından tutuklanan sanıklar mahkeme tarafından cezalandırıldı ve davada beraat edenler oldu.