İngiltere’de Binlerce Kanser Hastası Tedavi İçin Aylarca Bekliyor

featured

Acil Sevk Alan Hastaların Tedavi İçin Bekleme Süreleri Uzuyor

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri’ne (NHS) göre, son dört yılda yaklaşık 16.000 hastanın, acil sevk aldıktan sonra kanser tedavisi almak için dört aydan fazla beklediği ortaya çıktı. Bu, tedavinin hastalıktan şüphelenildiği andan itibaren iki ay içinde başlaması gereken NHS hedefinin iki katı olarak rapor edildi.

Uzmanlar Uyarıyor: Beklemeler Hayatlara Mal Olabilir

Uzmanlar, bu gecikmeleri “endişe verici” olarak nitelendirerek, uzun bekleme sürelerinin gelecekte birçok hayata mal olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Liberal Demokratlar tarafından yapılan analize göre, geçen yıl 6.334 hastanın 124 gün boyunca beklediği tespit edildi; bu rakam, 2020’deki sayının iki katından fazlaydı.

Veriler Ürkütücü: Beklemeler Artıyor

Bilgi Edinme Özgürlüğü talebi sonuçlarına göre, geçen yıl 1.100’den fazla kanser hastasının tedaviye başlamak için 6 aydan fazla beklediği belirlendi. Veriler, Birleşik Krallık’taki 137 akut sağlık vakfının 69’undan alındı ancak bu rakamların daha yüksek olabileceği düşünülüyor.

Bekleme Süreleri Vakalar Arasında Farklılık Gösteriyor

Leicester Üniversite Hastaneleri’nde 2020’de 122 hasta dört aydan fazla beklerken, bu rakam 2021’de 484 hastaya çıktı. Leeds Eğitim Hastaneleri’nde ise 2020’de 120 hasta iken, geçen yıl 303 hastanın dört ay boyunca beklediği kaydedildi.

İngiltere Kanser Araştırmaları Politika Direktörü Dr. Owen Jackson, “İki aylık tedavi hedefinin son altı yılda karşılanmamış olması, kanser hizmetlerinde uzun vadeli bir başarısızlığı ortaya koyuyor. Bu durum, kanser hizmetlerinde reform yapma ihtiyacını bir kez daha gözler önüne sermektedir.” açıklamasında bulundu.