İsrail Han Yunus’a Yoğun Saldırılar Düzenledi

featured

İsrail Ordusu: Hamas Savaşçıları ve Altyapısı Yok Edildi

İsrail ordusunun yaptığı yazılı açıklamada, Han Yunus’un batısına yoğun saldırılar düzenlendiği belirtildi. Bölgedeki Hamas savaşçılarının ve altyapısının **yok edildiği** ileri sürüldü.

İsrail Askerleri Karadan Han Yunus’u Bombaladı

İsrail ordusu, bölgede 6 dakika içinde 50 noktanın havadan ve topçu birlikleriyle karadan bombalandığını açıkladı. Söz konusu saldırıların karadaki İsrail askerlerine yardım amaçlı gerçekleştirildiği savunuldu.

Şiddetli Patlama ve Silah Sesleri

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin kente karadan saldırılarında patlama ve ağır makineli tüfek sesleri duyulduğunu aktardı. Hava bombardımanının yanı sıra İsrail askeri araçları kuzey ve batısından Han Yunus’un içine doğru ilerlemeye devam ediyor.

Son Dakika: 14 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun dün akşam kentte meydana gelen patlamalar sonucu 3 askerin öldüğünü ve 14 askerin yaralandığını duyurmasından saatler sonra Han Yunus’a yönelik saldırılar gerçekleşti. Bu sabah ise Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlenen bombalı saldırıda aynı aileden 6’sı çocuk 14 kişi hayatını kaybetti.

Can Kaybı Artıyor

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda can kaybının son 24 saatte 90 artarak 30 bin 410’a yükseldiğini duyurdu.