TÜED Araştırmasına Göre Türkiye’de Emekli Nüfusunun Dağılımı

featured

Emeklilerin Büyük Şehirlerdeki Dağılımı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’deki 16 milyon 154 bin emekliden yarısı 10 büyükşehirde ikamet ediyor. İstanbul, toplam emekli nüfusunun yüzde 20’sine ev sahipliği yaparak en fazla emekli nüfusuna sahip şehir konumunda.

En Yoğun Emekli Nüfusuna Sahip İller

İstanbul’un ardından en yoğun emekli nüfusuna sahip iller sırasıyla; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Konya, Kocaeli, Balıkesir ve Mersin şeklinde sıralandı. Bu iller, Türkiye’deki emeklilerin yüzde 54’ünü barındırıyor. Balıkesir, nüfusuna oranla en fazla emeklinin yaşadığı şehir konumunda.

En Az Emekli Nüfusu Olan Şehirler

Ardahan, 10 bin 814 kişiyle en az emekli nüfusuna sahip şehirken, Bayburt ve Tunceli de az emekli nüfusuna sahip diğer iller arasında yer alıyor.

Emeklilerin Talepleri

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, araştırmanın sonuçlarının emeklilerin taleplerini karşılamak adına önemli olduğuna vurgu yaparak, emeklilerin ekonomik sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti. Emeklilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelere yönelik politikalar geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.