Erkan Yolaç: Türk Televizyonunun Usta Sunucusu

featured

Erken Yılları ve Eğitimi

1935 yılında Kırklareli’nde doğan Erkan Yolaç, Sofya’dan Türkiye’ye göç eden Hikmet Hanım ile Mehmet Bey’in oğludur. Ailesi, babasının yol mühendisi olmasından dolayı “Yolaç” soyadını almıştır. İstanbul’a taşındıklarında Saint-Joseph Fransız Lisesi ve Kenan Evren Anadolu Lisesi’nde eğitim görmüş, ardından eğitimine Kastamonu Lisesi’nde devam etmiştir. Daha sonra İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nden iç mimar olarak mezun olmuştur.

Sunuculuk Kariyeri

Öğrencilik yıllarında edebiyat öğretmeninin teşvikiyle belediye anons mikrofonlarından duyuru yaparak sunuculuk deneyimine başlayan Yolaç, 1960 yılında Ankara Radyosu’nda bayram özel eğlence programı sunarak medya dünyasına adım atmıştır. Ünlü sunucu, “Evet-Hayır” adlı yarışma programıyla Türkiye’de geniş kitlelerce tanınmış ve 1985 yılında TRT’ye transfer olmuştur. Stüdyo Pazar programı içinde sunduğu “Evet-Hayır” yarışması ile ünü daha da artmış ve 1996 yılından itibaren TGRT televizyonunda “Erkan Yolaç Show” adlı eğlence programını hazırlayıp sunmuştur.

Çeşitli Projeler ve Sağlık Sorunları

Yolaç, sunuculuk kariyerinin yanı sıra “Meyhaneci”, “Yılların Ardından” ve “Muhteşem Serseri” gibi filmlerde de rol almıştır. 2018 yılında ABD’ye torununun doğumu için giden ve zatürre teşhisi konularak tedavi altına alınan ünlü sunucu, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele etmektedir.