Forbes’un 2024 Milyarderleri Listesi Yayımlandı: İşte Dikkat Çeken Detaylar

featured

Forbes Dünya Milyarderleri Listesi’nde Rekor Sayıda Kadın Milyarder Yer Aldı

Forbes dergisi, 2024 yılı için milyarderleri sıraladığı liste olan Dünya Milyarderleri Listesi’ni yayımladı. Bu yılki listede toplam 2,781 milyarder bulunurken, geçen yıla kıyasla 141 kişi artış yaşandı. 2021’deki rekor sayı olan 26 kişi aşılarak yeni bir rekora imza atıldı. Kadın milyarderlerin sayısı ise 369’a yükseldi, bu da toplam milyarderlerin %13,3’ünü oluşturdu. Kadınların toplam serveti ise yaklaşık 1,8 trilyon dolar olarak açıklandı, geçen yıla göre 240 milyar dolarlık bir artış yaşandı.

En Zengin Kadınlar Listesinde Öne Çıkan İsimler

Forbes’un listesine göre, dünyanın en zengin kadını Kozmetik şirketi L’Oréal’in ortaklarından Françoise Bettencourt Meyers oldu. Yeni gelenler arasında ise pop yıldızı Taylor Swift dikkat çeken isimler arasında yer aldı. Türkiye’den ise en zengin kadın unvanını 3,1 milyar dolarlık servetiyle İpek Kıraç kazandı. 39 yaşındaki Kıraç, geçen yıla kıyasla servetinde 200 milyon dolarlık bir artış yaşadı ve dünya listesinde 1062. sırada yer aldı.

Dünyanın En Zengin Kadınları

  1. FRANÇOİSE BETTENCOURT (99,5 milyar dolar): Kozmetik devi L’Oréal’in ortağı Françoise Bettencourt Meyers, üst üste dördüncü kez dünyanın en zengin kadını oldu.
  2. ALICE WALTON (72,3 milyar dolar): Walmart’ın büyük hissedarlarından birisi olan Alice Walton, ABD’nin en zengin kadını unvanını taşıyor.
  3. JULIA KOCH (64,3 milyar dolar): Koch Industries’in eski sahibi David Koch’un eşi Julia Koch, servetini eşinin ölümünden sonra artırmış durumda.
  4. JACQUELİNE MARS (38,5 milyar dolar): Mars şirketinin sahiplerinden olan Jacqueline Mars, şekerleme ve evcil hayvan maması endüstrisinde başarılı bir iş kadını.
  5. MACKENZİE SCOTT: Amazon’un eski hissedarı Mackenzie Scott, servetinin önemli bir kısmını bağışlamaya karar vererek dikkatleri üzerine çekti.