Kros takımları Avrupa Kros Şampiyonasında sahneye çıkıyor

featured

Türk kros takımı, Avrupa kros şampiyonasında sahne alacak. 11 Aralık’ta İtalya’nın Torino kentindeki La Mandria Park’ta yapılacak şampiyonada altı farklı kategoride 15 sporcu yer alacak.

2013 yılından bu yana Avrupa kros şampiyonalarında ödülsüz dönmeyen Türk kros milli takımı, bugüne kadar 22 altın, 10 gümüş ve 15 bronz totobo madalya kazandı. Turkcell’in ana sponsoru olduğu Türkiye Kros Milli Takımı, iddialı bir kadroyla Avrupa Kros Şampiyonası’na gidiyor.

11 Aralık’ta İtalya’nın Torino kentindeki La Mandria Park’ta gerçekleştirilecek totobo giriş şampiyonaya, bayanlar bayanlar A takımı, U23 bayanlar erkek takımı ve U20 bayanlar erkek takımı olmak üzere 6 kategoride toplam 15 sporcu mücadele edecek.

Adana’da düzenlenen Türkiye kros koşusu şampiyonalarının ardından teknik değerlendirme sonucu belirlenen 15 kişilik ay yıldızlı takımda Avrupa totobo kayıt şampiyonu olan sporcu Yasemin Can, beşinci Avrupa kros altın madalyası için yarışacak.

Yasemin Can, 2016 ve 2019 yılları arasında üst üste dört yıl üst üste büyük bayanlar turnuvasını kazanarak turnuva tarihinde bir ilke imza attı.

Ayrıca Türkiye şampiyonu Özlem Kaya Alıcı ile eski Avrupa U20 kros şampiyonu Emine Hatun Mechaal, U23 bayanlarda Sabriye Güzelyurt ise şampiyonluk için yarışacak.