Sarıkamış Kayak Merkezi’nde Kar Sezonu Dolu Dolu Geçiyor

featured

Kış Turizminin Gözdesi Sarıkamış

Sarıkamış Kayak Merkezi, kristal karı, sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle kış turizminin gözde merkezlerinden biri olarak yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Burada ziyaretçiler, kayak, snowboard ve kızakla kayarak keyifli bir tatil geçirme fırsatı buluyorlar.

Yoğun Kar Yağışı Pistleri 154 Santimetreye Çıkardı

Aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı sayesinde pistlerdeki kar kalınlığı 154 santimetreye ulaşmış durumda. Bu durum, kayak merkezindeki otellerde yaşanan yoğunluğu artırarak turizmcileri memnun ediyor.

Sezonun Uzaması Turizmcileri Sevindiriyor

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, etkili olan kar yağışının sezonu uzattığını belirterek, “Bu sene sezonu çok iyi geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Otellerimiz özellikle yarıyıl tatilinde doluydu. Şu anda otellerimizin doluluk oranı yüzde 95’e ulaşmış durumda” dedi.

Kayak Severlerden Övgüler

Sarıkamış’a ilk kez gelen Gökhan Sunay, Bursa’dan Kars’a gezmeye ve kayak yapmaya geldiklerini belirterek, “Sarıkamış’ın manzarası, doğası ve Kars’ın gezi kültürü teması diğer yerlere göre çok daha güzel. Burada olmaktan çok memnunuz” şeklinde konuştu.