Sağlık Çalışanı Baba, Depremde Enkaz Altında Kalmış Oğlunu Kurtaramadı

featured

Ufuk Yaşar, Depremde Oğlunu Enkazdan Yaralı Çıkardı

Sağlık çalışanı Ufuk Yaşar, 6 Şubat’taki ilk depremde, annesi ile yaşayan 5 yaşındaki oğlu Mustafa Eren Yaşar’ın enkaz altında olduğunu öğrendi. Oğlunun bulunduğu binaya gittiğinde, sesini duyan ve kendi imkanlarıyla 12 saat sonra Mustafa Eren’i enkazdan yaralı çıkaran baba Yaşar, çalıştığı hastaneye götürdüğü oğlunu kurtaramadı.

Telefon Hattı Sorunu Nedeniyle Haber Alamadı

Deprem anında kendisinin başka bir evde bulunduğunu ve oğlunun annesi ile kayınpederinin evinde olduğunu belirten Ufuk Yaşar, telefon hatlarında yaşanan sorun nedeniyle bir süre oğlundan haber alamadığını vurguladı. Yaşar, “Bir şekilde kontak kurduk ve evin yıkıldığı söylendi. Koşarak vardığımda iş işten geçmişti. Çocuğumun sesini enkazın altından duyabiliyordum. Yaklaşık 12 saat boyunca çıkarmaya çalıştık, tünel açtık. Ulaştığımızda annesi rahmetli olmuştu. Annesiyle oğlum yan yanaydı, birbirlerine sarılmıştı” şeklinde konuştu.

Çalışmaya Devam Ediyor ve Başkalarına Umut Oluyor

Çocuğunu enkazdan yaralı çıkardıktan sonra götürdüğü hastanede müdahaleye rağmen oğlunu kurtaramayan Ufuk Yaşar, çocuğu vefat ettikten sonra çalışmaya devam ettiğini belirtti. Yaşar, “Ben, benim çocuğumu geçtim. Benim çocuğum için yapılacak bir şey kalmamıştı. Dedim ki bari başkalarının çocuğuna dokunalım, başkalarına umut olalım” düşüncesiyle hareket ettiğini ifade etti. Yaşar, bir yıldır da aynı düşünceyle acısını hafifletmeye çalıştığını dile getirdi.

“Bir şekilde hayat devam ediyor, adapte olmak zorunda hissediyorsunuz. Mesleğime severek başladım ve öyle devam ediyor. Depremin olduğu geceden sonra başkalarının çocuğuna umut olmaya çalıştım” diyen Yaşar, yaşadığı acıya rağmen insanlara yardım etmeye devam etmekten vazgeçmediğini aktardı.