Türk Turistler Yunan Adalarına Yoğun İlgi Gösterdi

featured

Kapıda Vize Uygulaması Ramazan Bayramı’nda Türk Turistleri Çekti

Türkiye’den Yunanistan’ın Midilli, Sakız, Samos, Kos ve Rodos adaları için başlatılan kapıda vize uygulaması, Ramazan Bayramı tatilinde Türk vatandaşlarının yoğun ilgisini çekti. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği İzmir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Kıvanç Meriç, 5 adaya 9 günlük tatil sürecinde toplam 20 bin Türk turistin giriş yaptığını açıkladı.

“Müşteri İstilası Olacak” – Kıvanç Meriç

Geçen yıla kıyasla bu yıl Yunan adalarına talebin ciddi bir şekilde arttığını belirten Meriç, “Bu sene Yunanistan adalarına ciddi bir müşteri istilası olacak. Turizm sektörü bu bayramı çok güzel geçirdi. Ayrıca otellerin buna ihtiyacı vardı. Kış boyunca kapalı kalan oteller, personel girişini erkene çekerek genel olarak yüzde 100 doluluk oranlarıyla açılış yapmış oldu. Bu gelişmeler sektöre güzel bir sezon yaşanacağını gösteriyor” dedi.

“Korkulacak Bir Durum Yok” – Kıvanç Meriç

İsrail-İran arasındaki gerilimin turizme olan etkilerine de değinen Meriç, “Bu durum şu an çok az da olsa yurt dışındaki müşterileri rahatsız etmeye başladı. Türkiye ile ilgisi olup olmadığına dair sorular aldık. Coğrafya olarak hassas bir bölge olduğumuz için bu tarz sorular almamız normal. Ancak korkulacak bir durum yok” şeklinde konuştu.