Milli Eğitim Bakanı Tekin: Öğretmenler ÖSYM Soru Hazırlama Ekibine Dahil Edilecek

featured

MEB Öğretmenlerinin ÖSYM’ye Dahil Edilmesi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, canlı yayında yeni müfredat hakkında açıklamalarda bulundu. Tekin, ÖSYM’nin soru hazırlama ekibine bakanlık öğretmenlerinin dahil edilmesini istediklerini belirtti.

Öğrencilere Destekleme ve Yetiştirme Kursları Müjdesi

Bakan Tekin, öğrencilerin okula gitmeleri ve öğretmenlerini takip etmeleri gerektiğini vurgulayarak, ilave bir eğitim ihtiyacı durumunda, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını talep etmelerini önerdi.

Müfredat Eleştirileri ve Yayın Süreci

Bakan Tekin, müfredatın eleştirilere açık olduğunu ifade ederek, müfredatın askıya çıkarılmasının ardından gelen geri bildirimlerin dikkate alınacağını söyledi. Yeni müfredatın şeffaf bir şekilde paylaşıldığını belirtti.

Yayınevleri ve Kitap Talebi

Tekin, özel yayınevlerinden kitap talep etmediklerini ve kitapların bakanlık tarafından onay sürecinden geçeceğini aktardı. Öğrencilere uygun kitapların 2025-2026’dan itibaren bakanlık tarafından satın alınıp dağıtılacağını açıkladı.

Öğretmen Seçimi ve Yer Değişikliği

Bakan Tekin, öğretmenlerin seçiminde mülakat yönteminin önemine vurgu yaparken, şiddet mağduru öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanması için yönetmelikte düzenleme yapılacağını belirtti.

LGS ve Öğretmen İstihdamı

LGS sınav takviminde değişiklik olmayacağını belirten Tekin, öğrenci sınav baskısını azaltmak için proje okullarının azaltılması gerektiğini söyledi. Öğrenci ve öğretmen sayısını dengelemek için tedbirler alacaklarını ifade etti.