Çin, Messi’nin Yokluğunda Arjantin Milli Takımı ile Dostluk Maçlarını İptal Etti

featured

Çin futbol otoriteleri, Messi’nin maça çıkmaması üzerine karar aldı

Çin futbol otoriteleri, Arjantinli futbolcu Lionel Messi’nin, kulübü Inter Miami’nin Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde oynadığı özel maçta sahaya çıkmamasının ardından Arjantin Milli Takımı’nın gelecek ay Çin’de oynaması planlanan dostluk maçlarını iptal etti.

Arjantin’in dostluk maçları iptal edildi

Arjantin’in, Nijerya ile 18 Mart’ta Hangcou şehrinde ve 26 Mart’ta Fildişi Sahili ile Pekin’de oynamayı planladığı iki dostluk maçı iptal edildi. Hangcou Spor Dairesi, Arjantin ile Nijerya arasındaki dostluk maçının iptal edilmesine neden olduğunu açıkladı. Pekin Futbol Federasyonu ise Arjantin ile Fildişi Sahili arasındaki dostluk maçını organize etmeyeceklerini duyurdu.

Messi’nin oynama durumu tartışmalara yol açmıştı

Çin’de tepkilere yol açan olay, Messi’nin Inter Miami’nin Hong Kong Bölge Takımı ile oynadığı özel maçta kadroda yer almasına rağmen sakatlık gerekçesiyle oynatılmamasıyla başlamıştı. Birkaç gün sonra Japonya’da Vissel Kobe ile oynanan özel maçta 30 dakika forma giymesi ise Çin’de tepkilere neden olmuştu.

Maçı organize eden şirket tepkilere yanıt verdi

Hong Kong’daki maçı organize eden şirket, tepkilerin ardından seyircilere bilet paralarının yarısını geri ödeyeceklerini duyurdu.

Bu olayın sonucunda Çin futbol otoriteleri, Messi’nin yokluğunda Arjantin Milli Takımı ile yapılacak dostluk maçlarını iptal etti.