Ruanda Planı: İngiltere Düzensiz Göçleri Sınır Dışı Etmeye Hazırlanıyor

featured

Sunak, Ruanda Güvenliği Yasa Tasarısı Hakkında Açıklamalarda Bulundu

İngiltere Maliye Bakanı Sunak, Ruanda’nın Güvenliği Yasa Tasarısı’nı Avam Kamarası’na geri gönderildikten sonra düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Düzensiz Göçmenler Ruanda’ya Gönderilecek

Sunak, Ruanda Planı’nın yasalaşmasıyla önceden belirlenmiş düzensiz göçmenlerin uçaklarla Ruanda’ya gönderileceğini duyurdu. Gözaltı merkezlerindeki kapasitenin artırıldığını ve adliyelerin hazır hale getirildiğini belirten Sunak, işlemlerin hızlıca yürütüleceğini söyledi.

Ruanda Uçuşları Başlayacak

Sunak, Ruanda Planı’nın engellenmemesi durumunda uçakların haftalar önce kalkabileceğini ifade ederek, yaz boyunca her ay Ruanda’ya uçuşlar düzenleneceğini ve düzensiz göçün durdurulacağını vurguladı.

Ulusal Güvenlik Öncelikli

Özellikle ulusal güvenlik ön planda tutulacak bir süreç olduğunu belirten Sunak, yabancı mahkemelerin kararlarına izin vermeyeceklerini ve Ruanda’nın İngiltere’den gelen düzensiz göçmenleri kabul etmeye hazır olduğunu söyledi.

Metropolitan Polis Teşkilatı Müdürü’ne Güven Tam

Sunak, Londra’da yaşanan Yahudi vatandaş ve polis memuru arasındaki olayla ilgili ise Metropolitan Polis Teşkilatı Müdürü’ne güveninin tam olduğunu belirterek, yaşananların yanlış olduğunu ve özür dilendiğini hatırlattı.