Sardinya’da Askeri Üniformalı Çete Zırhlı Araç Konvoyunu Soydu

featured

Askeri Üniformalı Çete, Sassari’de Zırhlı Araç Konvoyunu Durdurdu

Askeri üniformalara bürünmüş çete üyeleri, Sassari kasabası yakınlarında çöp kamyonuyla barikat kurarak, bölgedeki postanelere para dağıtmak üzere yola çıkan zırhlı araç konvoyunu durdurdu.

Saldırıda Güvenlik Görevlisi Yaralandı ve Paralar Çalındı

Sabah 8 sularında meydana gelen soygunda önce konvoya ateş açarak güvenlik görevlilerinden birini bacağından vuran çete üyeleri, ardından taşlama makineleriyle zırhlı araçları yararak içlerindeki paraları aldı.

4 Milyon Euro Ele Geçirildi

Kalaşnikoflu saldırganlar, emekli maaşlarından oluşan 4 milyon euroyu ele geçirdikten sonra bölgeden kaçtı.

Çetenin Taktiği Benzer Soygunları Hatırlattı

Ekip, İtalya’nın güneyindeki Cerignola kasabasında faaliyet gösteren ve pek çok yüksek profilli benzer soygunlara imza atan çeteninkilere benzeyen bir taktik kullandı. Bazıları ise bu taktiği Hızlı ve Öfkeli (Fast & Furious) adlı film serisindeki soygunlara benzettiler.

Polis Soruşturma Başlattı

Olayla ilgili soruşturma ve insan avı başlatan polis, yol kenarında patlayıcılarla dolu bir çanta buldu. Ayrıca, iki tane terk edilmiş kaçış otomobili de bulundu.

Özel Güvenlikçilerin Güvenliği Tehlikeye Girdi

Özel güvenlik görevlilerini temsil eden konfederasyonun başkanı Lorenzo Tramaglino, Sardinya’da otoyol soygunlarının giderek yaygınlaştığını ve işlerinin daha da tehlikeli hale geldiğini vurguladı. Ülkedeki 60 bin özel güvenlikçinin hem yeterli koruma almadığını hem de bu riske değecek kadar para kazanmadığını söyledi.